Ekskursjoner og sosiale aktiviteter

Geomatikkdagene er ikke bare fag og foredrag, det skal også være mulighet for annen type inspirasjon. Vi har samlet et knippe aktiviteter her, og vi håper alle finner noe de ønsker å delta på. Vi tar forbehold om nok antall deltakere for å gjennomføre aktivitetene, og for enkelte av disse er det vær- og føreforbehold. Mer informasjon sendes ut til de påmeldte en ukes tid før konferansen.

Flir Systems

Flir Systems utvikler, produserer og selger verdens minste drone. Selskapet skaper innovative løsninger med ny og moderne teknologi og mikroelektronikk, og er verdensledende innen sitt felt. Bli med inn i produksjonsanlegget på Eggemoen nord for Hønefoss og hør historien om denne mikrodronen. Det ligger også an til live demo på slutten. Pga strengt sikkerhetsregime er det kun 8 plasser på denne ekskursjonen. Det blir satt opp buss fra hotellet klokka 17.10, retur blir slik at dere er på plass på hotellet klokka 19.00. Pris for å delta: kr 100 inkl mva.

Les mer om Flir Systems her

Påmelding

 

Maritime Robotics

Maritime Robotics AS utvikler og leverer systemløsninger innen ubemannede robotfarkoster. Med et kompetent team av ingeniører utvikles systemløsninger i tett samarbeid med sivile og militære brukere. Virksomhetsområder kan deles i tre hovedgrener; Unmanned Aircraft Systems (UAS), Unmanned Surface Vehicles (USV) og Moored Balloon Systems (MBS). På Eggemoen får deltakerne presentasjon omkring kartlegging vha Unmanned Aircraft Systems, presentasjon omkring sjøbunnskartlegging vha Unmanned Surface Vehicles og visning av PX31 UAS og Otter USV. Det blir satt opp buss fra hotellet klokka 17.10, retur blir slik at dere er på plass på hotellet klokka 19.00. Pris for å delta: kr 100 inkl mva.

Les mer om Maritime Robotics her

Påmelding

Norsk kartmuseum

Norsk kartmuseum i Kartverkets lokale på Ringerike har en unik samling instrument og utstyr brukt til oppmåling og kartlegging gjennom flere hundre år. Museet dekker 174 kvadratmeter og inneholder bortimot 300 historiske gjenstander og 230 fotografi/ figurer i tillegg til gamle kart. Bjørn Geirr Harsson er med som guide. Det blir satt opp buss fra hotellet klokka 17.10, retur blir slik at dere er på plass på hotellet klokka 19.00. Antall deltakere: 20.

Les mer om Norsk kartmuseum her

Påmelding

 

Tur til Kongens utsikt

Turen starter fra hotellet klokka 17.15, og går opp Krokkleiva til Kongens utsikt. Utsikten ligger omtrent 480 meter over havet, som betyr en høydeforskjell 400 meter på denne drøyt 3 kilometer lange stigningen. Vel oppe får dere en fantastisk utsikt over Hole og Ringerike, og en liten tår over tørsten ved bålet. Turleder er tidligere Kartverksansatt Erland Røed, som krydrer turen med historier fra området. Turen passer for alle normalspreke, som ønsker seg frisk luft og godt selskap. Vi vil sende informasjon om vær- og føreforhold til deltakerne i forkant av konferansen.

Retur fra utsikten til hotellet klokka cirka 18.30.  

Påmelding

 

O-løp og motbakkeløp

Dersom det er bart vil Ringerike o-lag arrangere to konkurranser: O-løp på ca fire kilometer km og bakkeløpet Kleiva opp. Kleiva opp er en drøy kilometer lang, med en stigning på cirka 300 meter – så her gir vi melkesyregaranti.

Er det snø blir det kun gate o-løp med utgangspunkt fra hotellet. Ringerike O-lag legger ut løyper, lager kart og tar tiden.

Mer informasjon kommer i forkant av konferansen, men vi ønsker gjerne at dere melder dere på, så vi får en viss formening for interessen.

Påmelding orientering

Påmelding motbakkeløp

 

Vinsmaking

Bli med på vinsmaking i regi av vinekspertene på Sundvolden Hotel! Opplev det friske, fruktige og sødmefulle fra Tyskland og det tanninrike og fyldige fra Italia. Det smakes også på Sundvoldens egne viner. Pris: 495,- pr person inkludert vin.

Varighet: fra 17.15-18.45

Påmelding vinsmaking